İçeriğe geç

Peymâne Ne Demek Osmanlıca

Peymâne ne demek TDK?

(Farsça kesh ve “cheker” kelimeleri) İçki içen, ayyaş. Peymâne-peymâ (ﭘﻴﻤﺎﻧﻪ ﭘﻴﻤﺎ) birlik. sıf. (Farsça peymā ve “ölçen” kelimeleri) Şarap içen kişi.

Peymane nedir?

21 Yıllık Lezzet Tarihi: Peymane Restoran deneyimi olmayan iki girişimci tarafından kurulan Peymane’nin 21 yıllık bir geçmişi var. Hikaye, ortakların Taksim Balo Caddesi’nde lezzetli ve kaliteli bir mekanda yemek yeme isteğiyle başladı.

Peyman ne demek Osmanlıca?

Peyman kelimesi Osmanlıca bir kelime olarak ifade edilebilir. Peyman kelimesi; Yemin altında verilen söz, güçlü, kuvvetli bağ anlamına gelen bir kelime olarak da bilinir. Türkçede “peyman” kelimesi ölçü ve tartı anlamına gelir.

Peyman nerenin ismi?

Peyman, Farsça kökenli bir isim olup “sözleşme, anlaşma, söz verme” anlamına gelir.

Peymân ne demek?

Anlamı: Peyman kelimesi genellikle yemin veya söz anlamında kullanılır. Bir şeyin doğru olduğunu veya yapılacağını garanti etmek için verilen bir sözü ifade eder.

Tasavvufta peymane ne demek?

Cam, içki bardağı anlamına gelir; kadeh, ritl, peymâne, piyale, sâgar, sağrak, ayak, hail kelimeleriyle aynı anlamı taşır.

Peymane ne demek etimoloji?

peymane – Nişanyan Sözlüğü. Farsça paymāne kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir پیمانه “ölçü, şarap kadehi”. Bu kelime, +a son ekiyle Farsça paymān “ölçü” kelimesinden türemiştir.

Rindane ne demek TDK?

1- Hikemi şiiri 2- Aşikane şiiri 3- Şuhane şiiri 4- Rindane şiiri. Fuzuli, Baki ve Hayali gibi ünlü Divan şairleri canlı bir üslupla gazeller yazmışlardır. Rind ne demek, TDK sözlüğü ne anlama geliyor? Dilimize Farsçadan gelen Rind, dini hoşgörüye dayalı dervişler için kullanılan bir kelimedir.

Ahdü peyman ne demek?

Osmanlı Türkçesi عهد و پیمان‎ (ahd ü peymân) kelimesinden bir alıntıdır. Bu Osmanlı Türkçesi kelimesi, Arapça عَهْد‎ (ʿahd, “söz, yemin”) ve Farsça ڀيمان‎ (peymân, “söz, yemin”) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşan Farsça bir ifadeden ortaya çıkmıştır.

Peyman nereye ait?

Peyman. 1995 yılında Anadolu’nun güzel şehri Eskişehir’de kurulduk. Dünyanın en verimli topraklarına sahip olan ülkemizin değerli ürünlerini sadece ülkemize değil tüm dünyaya tanıtmak için uzun yıllardır çalışıyoruz ve yılmadan, kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Peyman ne iş yapar?

Peyman, Bahçeden markasıyla kavrulmuş ve çiğ kuruyemiş-kuru meyve kategorisinde fındık, fıstık, badem, ceviz, yaban mersini, üzüm ve kiraz; Çitliyo markasıyla Kern; Nutzz markasıyla ise patlamış mısır, fıstık ve mısır atıştırmalıkları üretiyor.

Peyman helal mi?

Peyman, ulusal ve uluslararası gıda standartları düzeyinde; BRC (British Retail Consortium), FDA, ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 ve Helal gıda sertifikalarına sahiptir.

Peyman kimi?

PEYMAN, Türkiye’nin önde gelen paketlenmiş kuruyemiş ve kuru meyve üreticisidir. İ Holding, PEYMAN’ı satın alarak İş Holding’in gıda bölümünü Türkiye’nin en hızlı ve en istikrarlı büyüyen gıda şirketlerinden biri haline getirmiştir.

Peyman ne oldu?

Satış süreci resmi kurumlarca onaylandı. Dünya gazetesinin haberine göre, en son 2017 yılında Esas Holding’in özel sermaye fonu Bridgepoint’e yaklaşık 110 milyon dolara satılan Peyman, yeniden bir Türk şirketi tarafından satın alındı.

Peyâm ne demek Osmanlıca?

[1] Başkasından gelen haber, bilgi.

Tasavvufta peymane ne demek?

Cam, içki bardağı anlamına gelir; kadeh, ritl, peymâne, piyale, sâgar, sağrak, ayak, hail kelimeleriyle aynı anlamı taşır.

Peydanın anlamı nedir?

1. Peyda isminin anlamı: Peyda, Farsça kökenli bir isim olup “görünen”, “ortaya çıkan”, “ortaya çıkan” anlamına gelmektedir.

Peykan ne demek TDK?

[1] (Silahlar) Ok, mızrak vb. uçlarındaki keskin demir. [2] Sevgilinin kirpiği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Nurdağı Escort