İçeriğe geç

Anımsamamak Ne Demek Tdk

Anız ne demek TDK?

Anız, tarımsal üretim sonucu toprakta kalan bitki kök ve gövdelerine verilen isimdir.

Mimlenme ne demek TDK?

edilgen f. (Pişmanlık TDK ne demek?

Pişmanlık, TDK sözlüğünde “pişmanlık, vicdan azabı” olarak tanımlanıyor.

Kamaşmak ne demek TDK?

Kamaşmak kelimesinin anlamı dişlerin, dilin veya damağın uyuşması olarak bilinir. Ayrıca çok fazla ışık veya istenilen bir durum nedeniyle bakamamak anlamına da gelir. Çok fazla ışık veya bakılamayacak kadar güzel olan şeylerin beni kör ettiği söylenebilir.

Anız yapma ne demek?

Tarımsal üretimde, özellikle tahıl hasadından sonra tarlada kalan kök ve gövde artıklarına “anız” denir. Bu bitki artıkları tarımsal faaliyetlerde önemli sorunlara yol açar.

Anız bozma ne demektir?

Anız pullukları, tahıl hasadından sonra tarlada kalan anızı sığ ve dar şeritler halinde sürerek üst toprağı kabartıp nem kaybını azaltmak için kullanılır.

Meyus etmek ne demek TDK?

Meyus, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde kullanılan bir sıfattır. Bu kelime Arapça kökenlidir ve “umutsuz, umutsuz, moralsiz” anlamına gelir. Umutsuz bir kişi umutsuz hisseder ve gelecek hakkında olumsuz düşüncelere sahip olabilir.

Züppe ne demek TDK?

Kendini asil göstermek için bazı çevrelerin fikirlerini benimseyen, onlara hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya çalışan züppe: Ben onların nazarında sözde züppeyim, gösterişçiyim. – Nazım Hikmet.

Müçtehit ne demek TDK?

Anlamı: “Müçtehit”, İslam hukuku veya fıkıhında dini kuralları yorumlama ve yeni kurallar koyma yetkisine sahip olan kişiyi ifade eder. Müçtehitler, İslam hukukunu derinlemesine incelemiş ve farklı durumlar için uygun kararlar verebilen din alimleridir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Fek etmek ne demek TDK?

Fek kelimesi dilimize etimolojik olarak Arapçadan girmiştir. TDK sözlüğüne göre sözlük anlamı “kesmek, ayırmak, sonlandırmak ve bozmak”tır. Tahliye mektubu, konut kredisiyle satın alınan gayrimenkulün tüm borçları ödendikten sonra banka tarafından verilen resmi belgedir.

Yongalar ne demek?

Chip kelimesi Türkiye’de özellikle odun ve kereste alanında kullanılır ve bir şeyi küçük parçalara kesmek anlamına gelir. İngilizce’de (chip) olarak yazılan ve bazen Türkçe’ye cips, bazen de chip olarak çevrilen bu kelime aslında chip olarak kullanılmalıdır.

Kösmek ne demek TDK?

Eylem. [1] (argüman) Dış bir etkenin varlığı nedeniyle oluşan çöküş. [2] (argüman) Bir hayvanın ön ayaklarını kullanmasını engellemek.

Ketumluk ne demek TDK?

Arapça “susmak” anlamına gelen “ketm” kelimesinden gelir. Tedbir, olumsuz bir nitelik olarak nitelendirilse de aslında bir erdemdir.

Köhneleşmiş ne demek TDK?

(DS V/ Sersemlemek, şaşkına dönmek; eskimek, yaşlanmak; konuşmadığı halde, oradan oraya dolaşıp gürültü yaparak kıyıyı rahatsız etmek; DS XII/ Çok öfkelenmek, öfkelenmek.)

Anız yakılması neden yapılır?

Hasattan sonra anız yakılarak ekonomik değeri olmayan bitki sapları (anız) bedavaya yok edilir. Ancak anız yakmak toprağın yapısını bozar ve toprağı besleyen ve topraktaki doğal ortamı dengeleyen canlı organizmaları öldürür.

Anız ne işe yarar?

– Organik madde toprağın yağmur suyunu emmesini ve depolamasını sağlar. – Toprağın topaklanmasını sağlar ve aşınmasını önler. – Toprağın iyi havalanmasını sağlar.

Anız yakmak yerine ne yapılabilir?

Anız yakmak yerine, anız tarlası doğrudan sürülebilir veya ekilebilir. Burada da anız yakılmadan doğranabilir ve bu doğranmış anızlar toprağa yayılabilir.

Anız yakmak faydalı mı?

Yapılan araştırmalarda; anız yakılması ile bitkideki mikroorganizma ve mikroorganizmaların %70’inin zarar gördüğü, bunun da verimin azalmasına yol açtığı ortaya konmuştur. 4- Anız yakılan ilk yılda kök çürüklüğü hastalığının azaldığı, ancak ikinci yılda bu hastalığın daha da arttığı görülmüştür.

Tavsiyeli Bağlantılar: Islama Göre Israf Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir