İçeriğe geç

Bep Nedir Aşamaları

BEP hazırlama aşamaları nelerdir?

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) süreci 7 aşamadan oluşmaktadır: Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlama ekibinin (BEP gelişim birimi) oluşturulması, çocuğun eğitim düzeyinin belirlenmesi, bireyselleştirilmiş eğitim programı ortamlarının belirlenmesi ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerinin belirlenmesi.

BEP nedir ögeleri nelerdir?

IEP, öğrencinin ihtiyaç duyduğu özel eğitim hizmetleri ve ilgili destek hizmetleri ile donatılacağına dair yazılı bir taahhüttür. BEP, ailenin, okulun ve ilgili tüm birimlerin çalışmalarını ve öğrenciye olan katkılarını izlemek ve değerlendirmek için bir araçtır.

BEP in içeriğinde neler yer alır?

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır Makale…

Öğrenci BEP dosyasını kim hazırlar?

BEP Geliştirme Birimi, bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlar. Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için okulda bir IEP hazırlamak üzere bir IEP Geliştirme Birimi kurulur.

Kaynaştırma süreci nasıl işler?

Kapsayıcı eğitim normal insanlar arasında ve doğal ortamlarda gerçekleşmelidir. Kapsayıcı eğitimde okul, aile ve çevre arasındaki iş birliği esastır. Kapsayıcı eğitimde duyusal eksikliklerden faydalanmak önemlidir. Kapsayıcı eğitimde engelli çocuğu, engelleri ve özellikleri ne olursa olsun olduğu gibi kabul etmek önemlidir.

BEP planını kim yapar?

Tanılama sürecinde; sınıf öğretmeni, psikolojik danışman, okul müdürü, veliler ve öğrenciler birlikte çalışır.

BEPI kim hazırlar?

IEP hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreci IEP ekibi tarafından yürütülür. IEP ekibi okul müdürü veya müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehberlik danışmanı, sınıf öğretmeni, aile ve gerekli görüldüğünde çocuğun eğitimi ve gelişiminden sorumlu uzmanlardan oluşmalıdır.

Destek eğitim Odası planını kim hazırlar?

Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.

BEP yılda kaç kez yapılır?

Bu amaçla izleme ve değerlendirme süreci yürütülmektedir. • BEP, iyi bir izleme ve değerlendirme süreciyle sürekli güncellenmektedir. BEP bir akademik yıl için hazırlanmakta ve yılda en az bir kez değerlendirilmektedir.

BEP planında ölçüt nedir?

Kriter: Her Bep’in kendi özelliklerine göre bir kriteri olmalıdır. Öğrencimiz üzerinde çalıştığımız adımlardaki becerileri veya davranışları gerçekleştirebiliyorsa ve değerlendirme oturumlarında sorduğumuz sorularda belirlediğimiz kriterleri karşılıyorsa, bir sonraki adımı öğretmeye geçebiliriz.

Bepte neler olur?

BEP içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeye bağlı olarak öğrencinin kazanması gereken davranışlar (kısa ve uzun vadeli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar süreyle, hangi araçlarla ve yöntemlerle kazanılacağı gibi bilgiler yer alır.

BEP planı hangi dersler için hazırlanır?

Türkçe ve matematik gibi hiyerarşik derslerde uzun vadeli bir hedef ve bu hedef için kısa vadeli hedefler olmalıdır. Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) oluşturulur.

BEP hazırlama süreci kaç aşamadan oluşur?

BEP süreci; ekibin oluşturulması, öğrencinin performans düzeyinin belirlenmesi, uygun eğitim ortamlarının belirlenmesi, hedeflerin belirlenmesi, öğretim materyallerinin ve yöntemlerinin belirlenmesi, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programının uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi, aile onayının alınması aşamalarından oluşur.

BEP nedir ve nasıl hazırlanır?

Özel eğitim modeli olan BEP, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yöneliktir. Bireysel program her çocuk için özel olarak oluşturulur ve öğretmen, aile ve çocuğun kendisi bu sürece dahil olur. Bu şekilde, öğrenci için herkesi memnun eden en makul eğitim planı oluşturulur.

BEP toplantısında ne yapılır?

IEP TOPLANTILARINDA GEREKLİ OLABİLECEK HAKLAR Bu toplantılarda öğrencinin branş öğretmenlerinin ve öğrencinin ailesinin bulunması zorunludur. Bu toplantının amacı çocuğunuz için alınabilecek önlemleri belirlemek ve okul ve sınıfların yapılandırılmasını sağlamaktır.

BEP hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

İçeriği uzun vadeli amacı tamamlamalıdır. Kısa vadeli hedef açık ve öz olmalıdır. Kısa vadeli hedefler somut terimlerle formüle edilmelidir. Kısa vadeli hedefler öğrencinin performansına göre formüle edilmelidir.

BEP değerlendirme raporunu kim hazırlar?

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını (IEP) kim hazırlar? Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP), okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) Geliştirme Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanır.

Kaynaştırma öğrencisine her dersten BEP hazırlanır mı?

Öğrenciler hangi derslerden muaf tutulmaktadır? Engellilik nedeniyle kaynaştırma eğitimine kabul edilen öğrenciler arasında, yalnızca hafif zihinsel engelli ve işitme engelli öğrenciler yabancı dil kursu programının bir kısmından veya tüm dersten muaf tutulabilmektedir.

Destek eğitim planı ile BEP planı aynı mı?

Öğrencilerin akademik başarıları dikkate alınarak özel eğitim odasında bireysel eğitim yapılır. Ancak; gerekli görülmesi halinde BEP gelişim birimi, eğitim başarıları aynı düzeyde olan öğrencilerle bireysel eğitimin yanı sıra, en fazla üç öğrencinin bir arada ders gördüğü grup eğitimi de verilmesine karar verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir